Cochem

Pasen 2007

We hebben gereserveerd bij Campingplatz Schausten, op wandelafstand ( 2 Km ) van het centrum even voorbij de stoeltjeslift aan de Endertstraße.

Cris rijdt, onderweg staan we een tijdje in de file, ik vrees even dat de motor en de koppeling van onze Transit het zullen begeven. Maar we komen zonder stukken ter bestemming aan, de aanwezige campingbewoner – hoofdzakelijk Hollanders – kijken wel even op wanneer we met onze oldtimer binnenrijden. Oef, nu nog in mijn beste Duits uitleggen dat we een reservatie hebben.

Moezel

In de zon is het zomers warm, we lopen zelfs in onze hemdsmouwen rond ! Maar met Pasen kan het ’s nachts nog flink koud zijn. Een wooncel verwarmen met een gaskachel uit de periode vóór de uitvinding van de ringverwarming is beslist geen luxe. Door de niet geïsoleerde vloer is het boven te warm en zit je met koude voeten. Ach onze kachel brandt en binnen in onze mobilhome is de temperatuur behaaglijk omdat de dakluikjes nog steeds open staan. Het Nederlandse koppel motorrijders, dat naast ons staat op de camping, probeert zich ’s avonds in de tent te verwarmen aan het gaspitje waarop ze hun Spaghetteria hebben gekookt.

Duvel nestelt zich lekker voor de stoof terwijl wij iets op ZDF proberen te volgen, een van de enige kanalen die we hier in de luwte van de berghellingen kunnen ontvangen met onze analoge antenne.

Cochem
Cochem (Reichsburg)
Cochem
Cochem (Weingut Rademacher)
Kamerademacher

We brengen het weekend door met een pleziertochtje op de Moezel, een blitz-bezoek aan de Reichsburg – Duvel mag maar mee binnen tot op het voorplein – en talrijke wandelingen van en naar de camping. Dit alles overgoten met enkele proeverijen Moezelwijn.